Alcatraz néven jövő évben kerül képernyőre a készítő új sorozata. J.J. Abrams író, rendező, producer nevéhez rengeteg sikerfilm és sikersorozat kapcsolódik. Többek között ő rendezte a Mission: Impossible 3, Star Trek és a hamarosan mozikba kerülő Super 8-at is. Televíziós munkái között megtalálható a Jennifer Gardneres Alias, a Rejtély és a rengeteg rekordott megdöntő Lost - Eltűntek is.

Új sorozatának főszereplői Sam Neill, Jorge Garcia, Sarah Jones, Parminder Nagra, Robert Forster, Santiago Cabrera és Jonny Coyne lesznek és a történet szálai meglepő módon a San Francisco melletti börtönszigethez az Alcatrazhoz vezetnek.

Történet: Rebecca Madsen nyomozó (Jones) egy hátborzongató gyilkossági eset ügyében nyomoz, a helyszínen talál ujjlenyomat pedig elég különös személyhez vezeti: Jack Sylvane-től (Jeffrey Pierce), egy évtizedekkel korábban elhunyt alcatrazi ex-fegyenchez. Tekintve, Rebecca családjában többen is a hírhedt fegyházban teljesítettek szolgálatot, az ügy nyomban felkelti a figyelmét, amikor pedig egy nagyképű kormányügynök Emerson Hause (Neill) megpróbálja megakadályozni a nyomozást, teljesen az ügy megszállottává válik. Madsen egy Alcatraz-szakértő, Dr. Diego “Doc” Soto (Garcia) segítségével hamarosan rájön, hogy Sylvane nem csupán életben van, de San Francisco utcáit járja, holttesteket hagyva maga után… ráadásul egy napot sem öregedett, mióta elhagyta Alcatraz-t. (a történet forrása: filmtrailer.hu)