Cinema

Mindent a filmekről!

Felhívás

Az oldalon található, korhatárjelzéssel nem ellátott anyagok (videók, képek) megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Partnerek

Feedek
Megosztás

A titánok haragja magyar feliratos előzetese

Madagaszkár 3 szinkronos előzetes

Prometheus - magyar feliratos előzetes

A némafilmes (videó)

Ahhoz képest, hogy a Némafilmes azért lényegében csak egy stílusgyakorlat vagy tisztelgés jó magasra tette a mércét. Michel Hazanaviciusrendező jól tapintott rá a casting erejére, hiszen a két főszereplő olyan átütően alakít, hogy beszarás és márcsak kettejük miatt is végig élvezi fogod.
Echte Oscar-film: mer egy kicsit formabontó lenni, hiszen 2011-ben egy ténylegesen néma, fekete-fehér és 1.33:1 arányban forgatott filmet berakni a csíkvékony, szuperhájtek 3D-s, Dolby Digitalos filmek közé azért poén (valahol visszakérték a mozijegy árát, mondván, hogy nem volt hangja). Ugyanakkor nem mer túl formabontó lenni, hiszen a történet egészen szirupos, klisés és kiszámíthatóan egyszerű, mondjuk inkább egyfajta prototípusa a kor (1927-ben vagyunk) filmjeinek.
A trükk mégis az, hogy a történet nyálassága ellenére a film remekül működik. A hangulat és a két főszereplő (Jean Dujardin és Bérénice Bejo) olyan világba röpít vissza ahol még minden valahogy érthetőbb volt: a színész színészkedett és még nem voltak celebek, az emberek tapsoltak ha tetszett nekik a film akár a színházban, nem kellett Dolby Digital ahhoz, hogy a film hasson, elég volt ha zenekar ott helyben a moziban játszotta a zenét.
Aztán jött a hangosfilm...
Tisztelgésnek és stílusgyakorlatnak tehát elég ütős, filmnek kevésbé, összeségében azonban a Némafilmes szerethető, kedves cucc és remélem a két főszereplőt hamarosan láthatjuk még hasonlóan hozzájuk illő szerepekben. Tovább»

A hobbit - magyar feliratos előzetes

Sötét Zsaruk 3 szinkronos előzetes

John Carter - magyar szinkronos előzetes

G.I. Joe - Megtorlás szinkronizált előzetes

Underworld 4 szinkronizált előzetes

A 2012 Oscar jelöltjei – a teljes lista

Február 26.-án este a Los Angeles-i Kodak Nagyszínházban átadják az idei Oscar díjakat. A házigazda a már többször bizonyított Billy Crystal lesz.

A legtöbb nevezés a Martin Scorsese által rendezett, A leleményes Hugo című film kapta, szám szerint 11-et. A némafilmes című filmnek sincs oka szégyenkezésre a 10 jelöléssel, sőt sok a legtöbben ezt a filmet favorizálják. A Steven Spielberg által rendezett Hadak útján és Brad Pitt főszereplésével készült Pénzcsináló című film is 6-6 jelölést kapott, a David Fincher rendezte A tetovált lány remakeje és a George Clooney főszereplésével készült Utódok 5-5 jelölést kapott. Az Utódok a Legjobb film szobrának fő esélyese.

A teljes lista megtekintéséhez kattintson a továbbra! Tovább»